Ελληνική σαλάτα κους κους
Αυτή η σαλάτα είναι τόσο πλήρης που μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως γεύμα.
Υλικά:
4 κούπες ωμό κους κους
Dressing:
- ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 – ½ κ.γ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
- ¼ κούπας χυμός λεμονιού
- 1/4 κ.γ. ανθός αλατιού
Σαλάτα:
- 1 αγγούρι κομμένο κάθετα σε φέτες
- 2 κούπες ντοματίνια, κομμένα
- 1 κούπα φρέσκος κομμένος μαϊντανός
- 1 κούπα ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 4 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ½ κούπα τυρί φέτα τριμμένο
Μέθοδος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε νερό και προσθέστε το κους κους και αφήστε το να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σας. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο για περίπου 5 λεπτά. Μετά, μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να κρυώσει τελείως.
Σε ένα μικρό μπολάκι ενώστε μαζί όλα τα υλικά του dressing.
Στη συνέχεια, στο μπολ που είναι το κους κους, προσθέστε το αγγούρι, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τις ελιές και τα πράσινα κρεμμύδια. Ρίξτε από πάνω το dressing και ανακατέψτε με το τυρί. Σερβίρετε άμεσα ή βάλτε τη στο ψυγείο ώστε να τη σερβίρετε κρύα.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com
Leave a comment