Ελληνική συνταγή dip με μαϊντανό και σκόρδο
Υλικά
- 1 ½ κούπας φύλα μαϊντανού
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.γ. κάπαρη
- ¼ - ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 – 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 βραστή πατάτα
- Ανθό αλατιού και πιπέρι για τη γεύση
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ βάλτε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάπαρη και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε την πατάτα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε ελαιόλαδο, λίγο λίγο και τέλος ρίξτε μέσα το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι για τη γεύση.
Καλύψτε και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να κρυώσει.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.olivetomato.com/
Leave a comment