Χούμους με τζίντζερ και lime
Αυτό το χούμους με τζίντζερ και lime περιέχει φρέσκες γεύσεις και είναι ένα υπέροχο vegan snack.
Υλικά
- 1 μεσαία σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, πολτοποιημένο
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα (+2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα)
- ¼ κούπας χυμός lime (2 μεγάλα lime)
- ¼ κούπας ταχίνι
- 2 κ.σ. σόγια σως
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε το σκόρδο. Ξεφλουδίστε και τρίψτε το τζίντζερ. Ξεπλύνετε και στραγγίστε τα ρεβίθια, κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο τα έχετε βράσει.
Στο μπολ του μίξερ ενώστε το σκόρδο, το τζίντζερ, τα ρεβίθια, 2 κ.σ. νερό από τα ρεβίθια, χυμός lime, ταχίνι και σόγια σως. Ανακατέψτε για 1 – 2 λεπτά μέχρι να έχει μια κρεμώδη υφή. Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Leave a comment