dips ·
Φρέσκια βινεγκρέτ βασιλικού
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με θαλασσινά ή σαλάτες με ντομάτα.
Υλικά
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- 1 κούπα φύλλα βασιλικού
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 ½ κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και βάλτε το στο μπλέντερ: ανακατέψτε μέχρι να είναι ψιλοκομμένο. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι ο βασιλικός να είναι ψιλοκομμένος και να έχετε τη σύσταση μιας βινεγκρέτ. Μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο ό, τι περισσέψει. Πριν το σερβίρισμα, φέρτε τη σως σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment