Φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Χρησιμοποιήστε τη ως σάλτσα για τα μακαρόνια, πάνω σε πίτσα ή όπου αλλού.

Υλικά

  • 1,3 κ. μεσαίες ντομάτες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κλωνάρι φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

Κόψτε τις ντομάτες στην μέση και βγάλτε τους σπόρους. Τρίψτε την ντομάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε την φλούδα και αφαιρέστε όσο περισσέψει.

Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το εσαλότ, το σκόρδο, το αλάτι και μαύρο πιπέρι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέστε τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, το ξύδι βαλσάμικου, τη ρίγανη, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και τον βασιλικό. Καλύψτε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αφαιρέστε και αποβάλλεται τον βασιλικό. Δοκιμάστε και προσαρμόστε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post