Φρέσκια Μεσογειακή σαλάτα με φασόλια
Αν νομίζατε ότι τα φασόλια είναι βαρετά, με αυτήν την συνταγή θα αλλάξετε άποψη.
Υλικά
- 2 ½ κούπα κόκκινα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 ½ κούπα φασόλια cannellini, βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 ½ κούπα ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- ½ αγγούρι, σε κύβους
- 1 κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κ.σ. κάπαρη
- 1 κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 10 – 15 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 10 – 15 φύλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Βινεγκρέτ με σκόρδο και Dijon
- 1 – 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος ενώστε τα φασόλια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδι, την κάπαρη και τα φρέσκα βότανα. Ανακατέψτε.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υλικά της βινεγκρέτ. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τη βινεγκρέτ στο μπολ της σαλάτας και ανακατέψτε.
Για καλύτερα αποτελέσματα, καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο. Ανακατέψτε την μια φορά πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment