Σαλάτα σύκου και ρόκα με καρύδια και κατσικίσιο τυρί
Τα ξερά σύκα προσθέτουν μεγάλη δόση από φυτικές ίνες - περισσότερο ανά μερίδα από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.
Συστατικά
- ½ κούπα καρύδια, κομμένα στην μέση
- 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωριστά
- ¾ κ.γ. + 1/8 κ.γ. ανθός αλατιού, χωριστά
- 2 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 425 γρ. ρεβίθια ανάλατα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 140 γρ. φρέσκια ρόκα
- ½ κούπα αποξηραμένα σύκα, σε τέταρτα
- 1 μεσαίο καρότο, τριμμένο
- 85 γρ. τυρί κατσικίσιο, τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανακατέψτε τα καρύδια, το καγιέν, 1 κ.σ. λάδι και 1/8 κ.γ. αλάτι σε ένα ταψί. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη.
Ενώστε το βαλσάμικο, το μέλι, 2 κ.σ. λάδι και ¾ κ.γ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
Ανακατέψτε τα ρεβίθια, τη ρόκα, τα σύκα και το καρότο σε ένα μεγάλο μπολ. Γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί και ψητά καρύδια. Για το σερβίρισμα, τοποθετήστε 2 κούπες σαλάτα σε κάθε ένα από τα 4 μπολ. Πασπαλίστε το dressing.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment