Σαλάτα σύκου και ρόκα με καρύδια και κατσικίσιο τυρί

Σαλάτα σύκου και ρόκα με καρύδια και κατσικίσιο τυρί

Τα ξερά σύκα προσθέτουν μεγάλη δόση από φυτικές ίνες - περισσότερο ανά μερίδα από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.

Συστατικά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανακατέψτε τα καρύδια, το καγιέν, 1 κ.σ. λάδι και 1/8 κ.γ. αλάτι σε ένα ταψί. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη.

Ενώστε το βαλσάμικο, το μέλι, 2 κ.σ. λάδι και ¾ κ.γ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ.

Ανακατέψτε τα ρεβίθια, τη ρόκα, τα σύκα και το καρότο σε ένα μεγάλο μπολ. Γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί και ψητά καρύδια. Για το σερβίρισμα, τοποθετήστε 2 κούπες σαλάτα σε κάθε ένα από τα 4 μπολ. Πασπαλίστε το dressing.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.cookinglight.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published