arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Φάβα Σαντορίνης με Τοματίνια

Φάβα Σαντορίνης με Τοματίνια

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Φάβα Σαντορίνης με Τοματίνια

Φάβα Σαντορίνης με Τοματίνια

Υλικά

  • 500 γρ. φάβα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 220 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλο δάφνης
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού
  • 50 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ μπαγκέτα ψωμί, σε φέτες

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεπλένουμε καλά τη φάβα.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε περίπου 1 λίτρο νερό να βράσει, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τη φάβα, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδι, σε λίγο ελαιόλαδο.

Πορσθέουμε στη φάβα, το ελαιόλαδο, τη δάφνη, το πιπέρι και τα κρεμμύδια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να βράσει, μέχρι να πήξει και να χυλώσει.

Ρίχνουμε όλη τη φάβα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία. Αν βγει πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις φέτες ψωμί. Πριν τις αποσύρουμε, φροντίζουμε να έχουνε πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε τη φάβα μας με ελαιόλαδο, τα τοματίνια και τα τραγανά ψωμάκια.

 

Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.