Φάβα Σαντορίνης με Τοματίνια

Φάβα Σαντορίνης με Τοματίνια

Υλικά

  • 500 γρ. φάβα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 220 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλο δάφνης
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού
  • 50 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ μπαγκέτα ψωμί, σε φέτες

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεπλένουμε καλά τη φάβα.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε περίπου 1 λίτρο νερό να βράσει, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τη φάβα, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδι, σε λίγο ελαιόλαδο.

Πορσθέουμε στη φάβα, το ελαιόλαδο, τη δάφνη, το πιπέρι και τα κρεμμύδια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να βράσει, μέχρι να πήξει και να χυλώσει.

Ρίχνουμε όλη τη φάβα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία. Αν βγει πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις φέτες ψωμί. Πριν τις αποσύρουμε, φροντίζουμε να έχουνε πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε τη φάβα μας με ελαιόλαδο, τα τοματίνια και τα τραγανά ψωμάκια.

 

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published