Αυγά με καπνιστό σολομό

Περιέχει φρέσκα βότανα, καπνιστό σολομό και κάπαρη.

Υλικά

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
  • 55 γρ. καπνιστός σολομός
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Έξτρα άνηθος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία ώστε το νερό να μην βράζει. Τοποθετείστε τα αυγά στο νερό. Μετά, αυξήστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 14 λεπτά.

Καθώς βράζετε τα αυγά, προετοιμάστε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε το στην άκρη. Μετά από 14 λεπτά αφαιρέστε τα αυγά από το νερό και τοποθετήστε τα στο παγωμένο νερό. Μόλις τα αυγά είναι αρκετά κρύα, κόψτε τα στην μέση, οριζόντια.

Βάλτε τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ και τοποθετείστε τα ασπράδια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Για τη γέμιση προσθέστε τους κρόκους, το γιαούρτι, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τα πράσινα κρεμμύδια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να βάλετε το μείγμα μέσα στα ασπράδια. Στη συνέχεια τοποθετήστε ένα κομμάτι καπνιστό σολομό πάνω από κάθε αυγό και πασπαλίστε μα κάπαρη και φρέσκο άνηθο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://downshiftology.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post