arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Αυγά με καπνιστό σολομό


Αυτά τα αυγά με καπνιστό σολομό είναι ένα κλασικό ορεκτικό, που σε αυτή την εκδοχή του απογειώνεται.
Αυγά με καπνιστό σολομό

Ορεκτικά - Dips

Αυγά με καπνιστό σολομό


Αυγά με καπνιστό σολομό

Περιέχει φρέσκα βότανα, καπνιστό σολομό και κάπαρη.

Υλικά

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
  • 55 γρ. καπνιστός σολομός
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Έξτρα άνηθος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία ώστε το νερό να μην βράζει. Τοποθετείστε τα αυγά στο νερό. Μετά, αυξήστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 14 λεπτά.

Καθώς βράζετε τα αυγά, προετοιμάστε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε το στην άκρη. Μετά από 14 λεπτά αφαιρέστε τα αυγά από το νερό και τοποθετήστε τα στο παγωμένο νερό. Μόλις τα αυγά είναι αρκετά κρύα, κόψτε τα στην μέση, οριζόντια.

Βάλτε τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ και τοποθετείστε τα ασπράδια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Για τη γέμιση προσθέστε τους κρόκους, το γιαούρτι, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τα πράσινα κρεμμύδια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να βάλετε το μείγμα μέσα στα ασπράδια. Στη συνέχεια τοποθετήστε ένα κομμάτι καπνιστό σολομό πάνω από κάθε αυγό και πασπαλίστε μα κάπαρη και φρέσκο άνηθο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://downshiftology.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.