Ψητές και τραγανές μελιτζάνες με τζατζίκι
Τραγανές εξωτερικά και τρυφερές εσωτερικά. Συνοδεύονται υπέροχα από τζατζίκι!
Για τις μελιτζάνες
- 1 μεσαία μελιτζάνα
- ¾ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
- Μισή σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Στην αρχή κόψτε την μελιτζάνα σε στρογγυλά κομμάτια 2 εκατοστών. Πασπαλίστε με αλάτι και βάλτε το στην άκρη για 20 λεπτά (με αυτό τον τρόπο η μελιτζάνα θα βγάλει την πικράδα της). Στεγνώστε. Τώρα κόψτε την μελιτζάνα σε κομμάτια που μοιάζουν με πατάτες τηγανητές.
- Βάτε τις μελιτζάνες στο αλεύρι. Στη συνέχεια, αλείψτε τις με τα αυγά. Μετά, καλύψτε τις με το μείγμα από το ψωμί, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάλτε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος πάνω στη σχάρα. Αλείψτε με ελαιόλαδο. Τώρα, τοποθετείστε τις μελιτζάνες πάνω στο χαρτί. Στη συνέχεια αλείψτε και τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο.
- Ψήνετε στον προθερμαμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι οι μελιτζάνες να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Προετοιμάστε το τζατζίκι.
- Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές και το τζατζίκι κρύο καθώς η αντίθεση κάνει την γεύση μοναδική!
Καλή όρεξη!
Leave a comment