arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Ψητές και τραγανές μελιτζάνες με τζατζίκι


Αυτές οι απλές ψητές και τραγανές μελιτζάνες είναι ένα τέλειο snack.
Ψητές και τραγανές μελιτζάνες με τζατζίκι

Ορεκτικά - Dips

Ψητές και τραγανές μελιτζάνες με τζατζίκι


Ψητές και τραγανές μελιτζάνες με τζατζίκι

Τραγανές εξωτερικά και τρυφερές εσωτερικά. Συνοδεύονται υπέροχα από τζατζίκι!

Για τις μελιτζάνες

  • 1 μεσαία μελιτζάνα
  • ¾ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
  • Μισή σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Στην αρχή κόψτε την μελιτζάνα σε στρογγυλά κομμάτια 2 εκατοστών. Πασπαλίστε με αλάτι και βάλτε το στην άκρη για 20 λεπτά (με αυτό τον τρόπο η μελιτζάνα θα βγάλει την πικράδα της). Στεγνώστε. Τώρα κόψτε την μελιτζάνα σε κομμάτια που μοιάζουν με πατάτες τηγανητές.
  • Βάτε τις μελιτζάνες στο αλεύρι. Στη συνέχεια, αλείψτε τις με τα αυγά. Μετά, καλύψτε τις με το μείγμα από το ψωμί, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βάλτε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος πάνω στη σχάρα. Αλείψτε με ελαιόλαδο. Τώρα, τοποθετείστε τις μελιτζάνες πάνω στο χαρτί. Στη συνέχεια αλείψτε και τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε στον προθερμαμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι οι μελιτζάνες να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  • Προετοιμάστε το τζατζίκι.
  • Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές και το τζατζίκι κρύο καθώς η αντίθεση κάνει την γεύση μοναδική!

Καλή όρεξη!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.