Ψητές και τραγανές μελιτζάνες με τζατζίκι

Τραγανές εξωτερικά και τρυφερές εσωτερικά. Συνοδεύονται υπέροχα από τζατζίκι!

Για τις μελιτζάνες

  • 1 μεσαία μελιτζάνα
  • ¾ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
  • Μισή σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Στην αρχή κόψτε την μελιτζάνα σε στρογγυλά κομμάτια 2 εκατοστών. Πασπαλίστε με αλάτι και βάλτε το στην άκρη για 20 λεπτά (με αυτό τον τρόπο η μελιτζάνα θα βγάλει την πικράδα της). Στεγνώστε. Τώρα κόψτε την μελιτζάνα σε κομμάτια που μοιάζουν με πατάτες τηγανητές.
  • Βάτε τις μελιτζάνες στο αλεύρι. Στη συνέχεια, αλείψτε τις με τα αυγά. Μετά, καλύψτε τις με το μείγμα από το ψωμί, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βάλτε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος πάνω στη σχάρα. Αλείψτε με ελαιόλαδο. Τώρα, τοποθετείστε τις μελιτζάνες πάνω στο χαρτί. Στη συνέχεια αλείψτε και τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε στον προθερμαμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι οι μελιτζάνες να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  • Προετοιμάστε το τζατζίκι.
  • Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές και το τζατζίκι κρύο καθώς η αντίθεση κάνει την γεύση μοναδική!

Καλή όρεξη!

 

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post