Μελιτζανοσαλάτα Baba-ganush
Υλικά
- 6 μελιτζάνες, φλάσκες
- 130 γρ. ταχίνι
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι καγιέν
- αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε.
Ψήνουμε για περίπου 20΄ή, μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφαιρούμε, αν χρειάζεται, τις καψαλισμένες άκρες της φλούδας τους.
Σε ένα multi, τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα.
Προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο το χυμό λεμονιού, το καγιέν και αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα, το μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ και το βάζουμε για 30-40΄, στο ψυγείο.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment