dips ·
Εύκολο χούμους από λευκά φασόλια
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σάντουιτς ή κράκερς.
Υλικά
- 1 ½ κούπες λευκά φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 -2 λεμόνια
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη ή ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού, προαιρετικά
- Ανθός αλατιού
- Λίγες κουταλιές της σούπας νερό, για αραίωση
Για να δώσετε στο χούμους σας περισσότερη ποικιλία:
- ¼ κ.γ. κύμινο ή κόλιανδρο
- ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- Βότανα όπως σχοινόπρασο ή βασιλικό
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τα υλικά σε ένα μπλέντερ, εκτός από το νερό. Ανακινήστε μέχρι να έχετε την επιθυμητή σύσταση.
Δοκιμάστε για να προσθέσετε περισσότερο από το υλικό της αρεσκείας σας (σκόρδο, λεμόνι, ταχίνι, αλάτι).
Προσθέστε νερό, 1 κ.σ. τη φορά αν χρειάζεται να αραιωθεί το μείγμα σας.
Σερβίρετε όπως θέλετε. Ή σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.
Η συνταγή είναι αρκετή για περίπου 1 ½ κούπες.
Αποθηκεύστε σε αεροστεγές σκεύος για έως και 6 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment