Εύκολη συνταγή για «ρύζι» από μπρόκολο
Ένας εύκολος και γευστικός τρόπος να βάλετε περισσότερα πράσινα μέσα στη διατροφή σας.
Υλικά
- 1 κεφάλι μπρόκολο, πλυμένο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 εσαλότ, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Κόψτε το μπρόκολο στην μέση και χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε τα μπουκετάκια.
Αφαιρέστε τα σκληρά μέρη από το μπρόκολο. Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε σε κομμάτια 2,5 εκ.
Τοποθετείστε όλα τα κομμάτια σε ένα μπλέντερ και σπάστε μέχρι να έχουν σύσταση και μέγεθος ρυζιού.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το εσαλότ και το σκόρδο για ένα λεπτό.
Προσθέστε το ρύζι από μπρόκολο και σοτάρετε για 3 – 4 λεπτά.
Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment