Εύκολη συνταγή για σοταρισμένα σπαράγγια

Υλικά

  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 450 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 9 εκ.
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
  • 1 κ.γ. νιφάδες πιπεριού τσίλι
  • 1 κ.γ. ζάταρ
  • 1/3 κούπας ψητές κόκκινες πιπεριές από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/3 κούπας τυρί φέτα, + έξτρα για γεύση
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε ¼ κούπας ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα σπαράγγια και αλατοπιπερώστε.

Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, και προσθέστε τα εσαλότ και το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να είναι τρυφερά και να έχουν ροδίσει.

Αφαιρέστε από τη θερμότητα και προσθέστε χυμό και ξύσμα λεμονιού, μπαχαρικά, ψητές πιπεριές και τυρί φέτα.

Σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post