Μεσογειακό dressing με λεμόνι και παρμεζάνα
Αυτό το Μεσογειακό dressing σαλάτας είναι πολύ εύκολο για να το φτιάξετε και είναι πολύ καλύτερο από οτιδήποτε μπορείτε να βρείτε συσκευασμένο. Μπορεί να αντέξει έως και μια εβδομάδα στο ψυγείο. Εκτός από σαλάτα, μπορεί να λειτουργήσει τέλεια και ως σως για ψάρια, πριν το ψήσιμο.
Υλικά:
- ¼ κούπα χυμός λεμονιού
- 1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κούπα τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. άνηθος, αποξηραμένος
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
Μέθοδος:
Ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να έχει πιο παχύρευστη σύσταση.
Ρίξτε τη σως σε ένα βαζάκι. Μπορείτε να σερβίρετε αμέσως ή να το βάλετε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να αφήσετε τις γεύσεις να δέσουν μεταξύ τους.
Συνταγή: https://www.mediterraneanliving.com/
Leave a comment