Dip με φέτα, γιαούρτι και καρύδια

Υλικά:

  • 4 κούπες γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή χωρίς λιπαρά
  • ½ κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
  • 1/3 ψιλοκομμένα καρύδια, ψημένα
  • 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες (χωρίς λάδι)
  • 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1/8 κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Μισό καρύδι (προεραιτικά)
  • Ποικιλία λαχανικών για να το συνοδέψετε

Μέθοδος:

Για το τυρί γιαουρτιού, τοποθετήστε ένα φίλτρο γιαουρτιού, ένα κόσκινο ή ένα μικρό σουρωτήρι με 3 στρώματα από 100% βαμβακερό ύφασμα ή ένα καθαρό φίλτρο καφέ από χαρτί. Βάτε το φίλτρο σε ένα μπολ. Στραγγίστε το γιαούρτι στο φίλτρο.

Στη συνέχεια, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες ή έως 48 ώρες. Αφαιρέστε από το ψυγείο και βάλτε το σε ένα μπολ.

Ανακατέψτε το με τη φέτα, τα ψιλοκομμένα καρύδια ή κουκουνάρια, τις αποξηραμένες ντομάτες, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι 24 ώρες. Εάν θέλετε, γαρνίρετε με μισό καρύδι. Σερβίρετε με ποικιλίες λαχανικών και απολαύστε!

Tip: Για να ψήσετε τους ξηρούς καρπούς, απλώστε τους σε ένα φύλλο ψησίματος πάνω σε ένα ταψί. Ψήστε τους στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά ή μέχρι να να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Κατά τη διάρκεια, ανακινήστε μια ή δυο φορές.

 

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post