arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Dip με φέτα, γιαούρτι και καρύδια


Αυτό το σπιτικό dip με φέτα, γιαούρτι και καρύδια θα γίνει αγαπημένο σας σε κάθε party καθώς σας προσφέρει υπέροχη Μεσογειακή γεύση.
Dip με φέτα, γιαούρτι και καρύδια

Ορεκτικά - Dips

Dip με φέτα, γιαούρτι και καρύδια


Dip με φέτα, γιαούρτι και καρύδια

Υλικά:

  • 4 κούπες γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή χωρίς λιπαρά
  • ½ κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
  • 1/3 ψιλοκομμένα καρύδια, ψημένα
  • 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες (χωρίς λάδι)
  • 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1/8 κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Μισό καρύδι (προεραιτικά)
  • Ποικιλία λαχανικών για να το συνοδέψετε

Μέθοδος:

Για το τυρί γιαουρτιού, τοποθετήστε ένα φίλτρο γιαουρτιού, ένα κόσκινο ή ένα μικρό σουρωτήρι με 3 στρώματα από 100% βαμβακερό ύφασμα ή ένα καθαρό φίλτρο καφέ από χαρτί. Βάτε το φίλτρο σε ένα μπολ. Στραγγίστε το γιαούρτι στο φίλτρο.

Στη συνέχεια, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες ή έως 48 ώρες. Αφαιρέστε από το ψυγείο και βάλτε το σε ένα μπολ.

Ανακατέψτε το με τη φέτα, τα ψιλοκομμένα καρύδια ή κουκουνάρια, τις αποξηραμένες ντομάτες, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι 24 ώρες. Εάν θέλετε, γαρνίρετε με μισό καρύδι. Σερβίρετε με ποικιλίες λαχανικών και απολαύστε!

Tip: Για να ψήσετε τους ξηρούς καρπούς, απλώστε τους σε ένα φύλλο ψησίματος πάνω σε ένα ταψί. Ψήστε τους στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά ή μέχρι να να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Κατά τη διάρκεια, ανακινήστε μια ή δυο φορές.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.