Dip από φακές, ταχίνι και λεμόνι
Μόλις το φτιάξετε πρώτη φορά, θα γίνει εύκολα μια αγαπημένη εβδομαδιαία επιλογή.
Υλικά:
- 1 κούπα φακές (που δεν έχετε μαγειρέψει)
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- ¼ κούπα ταχίνι
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ¼ κούπα νερού
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Μέθοδος:
Βράστε τις φακές για περίπου 20 λεπτά μαζί με ένα φύλλο δάφνης.
Στραγγίστε και αφαιρέστε το φύλλο δάφνης. Σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρετε το κύμινο για ένα λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες, το ταχίνι, τον κόλιανδρο, τον χυμό λεμονιού, το νερό, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και σιγοβράστε για 3-4 λεπτά.
Προσθέστε τις φακές και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε σε ένα μπολ ή σε ένα πιάτο. Γαρνίρετε ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Leave a comment