Dip από χούμους και γιαούρτι
Υλικά:
- 1 μικρού μεγέθους σκελίδα σκόρδου
- 800 γρ. ρεβύθια, βρασμένα ξεπλυμένα καλά
- ½ κούπα γιαούρτι 2%
- 2 κουταλιές του γλυκού ξύδι Sherry
- Κύμινο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, (ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και κατά το σερβίρισμα)
- Ανθός αλατιού, μαυροπίπερο
- Σπόροι ροδιού (για σερβίρισμα)
- Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος (για σερβίρισμα)
Μέθοδος
Από το προηγούμενο βράδυ βυθίστε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν (περίπου 8 ώρες). Τα σουρώνετε καλά και τα βράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε ξανά και τα αφήνετε στην άκρη.
Πολτοποιήστε το σκόρδο, τα ρεβύθια, το γιαούρτι, το ξύδι, το κύμινο μαζί με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε αλάτι και μαυροπίπερο. Ρίξτε στο τέλος το λάδι, τους σπόρους ροδιού και δυόσμο.
Συνταγή: https://www.bonappetit.com/
Leave a comment