arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Dip από χούμους και γιαούρτι


Το γιαούρτι δίνει μια ελαφριά γεύση στο χούμους και ταιριάζει τέλεια με πίτα ολικής άλεσης. 
Dip από χούμους και γιαούρτι

Ορεκτικά - Dips

Dip από χούμους και γιαούρτι


Dip από χούμους και γιαούρτι

Υλικά:

  • 1 μικρού μεγέθους σκελίδα σκόρδου
  • 800 γρ. ρεβύθια, βρασμένα ξεπλυμένα καλά
  • ½ κούπα γιαούρτι 2%
  • 2 κουταλιές του γλυκού ξύδι Sherry
  • Κύμινο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, (ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και κατά το σερβίρισμα)
  • Ανθός αλατιού, μαυροπίπερο
  • Σπόροι ροδιού (για σερβίρισμα)
  • Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος (για σερβίρισμα)

 

Μέθοδος

Από το προηγούμενο βράδυ βυθίστε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν (περίπου 8 ώρες). Τα σουρώνετε καλά και τα βράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.  Τα σουρώνετε ξανά και τα αφήνετε στην άκρη.

Πολτοποιήστε το σκόρδο, τα ρεβύθια, το γιαούρτι, το ξύδι, το κύμινο μαζί με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε αλάτι και μαυροπίπερο. Ρίξτε στο τέλος το λάδι, τους σπόρους ροδιού και δυόσμο.

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.