Dip από ψητές μελιτζάνες

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • ¼ κούπαςχυμόλεμονιού
  • ¼ κούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο + έξτρα για γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο + έξτρα για το γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη + έξτρα για το γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + 1 κ.γ.
  • 1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία.

Τρυπήστε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι. Τοποθετείστε τις στο γκριλ και ψήστε τις. Γυρίστε τις στα 5 λεπτά και ψήστε μέχρι να είναι τρυφερές, για 20 – 25 λεπτά συνολικά. Αφήστε τις να κρυώσουν.

Κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση και αφαιρέστε τη φλούδα. Ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι ή με το μπλέντερ, μέχρι να είναι ομοιογενείς. Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και ενώστε με χυμό λεμονιού, δυόσμο, κρεμμύδι, θυμάρι, ρίγανη, 1 κ.σ. λάδι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και πιέστε την κορυφή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1 κ.γ. λάδι και γαρνίρετε με δυόσμο, θυμάρι και ρίγανη.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post