Dip από ψητές μελιτζάνες

Dip από ψητές μελιτζάνες

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • ¼ κούπαςχυμόλεμονιού
  • ¼ κούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο + έξτρα για γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο + έξτρα για το γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη + έξτρα για το γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + 1 κ.γ.
  • 1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία.

Τρυπήστε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι. Τοποθετείστε τις στο γκριλ και ψήστε τις. Γυρίστε τις στα 5 λεπτά και ψήστε μέχρι να είναι τρυφερές, για 20 – 25 λεπτά συνολικά. Αφήστε τις να κρυώσουν.

Κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση και αφαιρέστε τη φλούδα. Ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι ή με το μπλέντερ, μέχρι να είναι ομοιογενείς. Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και ενώστε με χυμό λεμονιού, δυόσμο, κρεμμύδι, θυμάρι, ρίγανη, 1 κ.σ. λάδι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και πιέστε την κορυφή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1 κ.γ. λάδι και γαρνίρετε με δυόσμο, θυμάρι και ρίγανη.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published