Dip από ψητές μελιτζάνες
Υλικά
- 2 μελιτζάνες
- ¼ κούπαςχυμόλεμονιού
- ¼ κούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο + έξτρα για γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο + έξτρα για το γαρνίρισμα
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη + έξτρα για το γαρνίρισμα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + 1 κ.γ.
- 1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία.
Τρυπήστε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι. Τοποθετείστε τις στο γκριλ και ψήστε τις. Γυρίστε τις στα 5 λεπτά και ψήστε μέχρι να είναι τρυφερές, για 20 – 25 λεπτά συνολικά. Αφήστε τις να κρυώσουν.
Κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση και αφαιρέστε τη φλούδα. Ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι ή με το μπλέντερ, μέχρι να είναι ομοιογενείς. Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και ενώστε με χυμό λεμονιού, δυόσμο, κρεμμύδι, θυμάρι, ρίγανη, 1 κ.σ. λάδι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και πιέστε την κορυφή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1 κ.γ. λάδι και γαρνίρετε με δυόσμο, θυμάρι και ρίγανη.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment