Dip από καραμελωμένα κρεμμύδια και καρότο

Μερίδες: 2 κούπες

Υλικά

  • ½ κούπας ωμά κάσιους
  • 5 – 6 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι (σε λεπτές φέτες)
  • Κοφτή πρέζα ανθό αλατιού, + έξτρα για τη γεύση
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 – 3 καρότα, ξεφλουδισμένα σε φέτες 1 εκ.
  • 1 κ.γ. light ξύδι
  • Φρέσκο άνηθο, για topping
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για topping

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα κάσιους σε ένα μπολ και καλύψτε με καυτό νερό. Αφήστε τα όση ώρα μαγειρεύετε τα κρεμμύδια.

Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε λίγο νερό, φέτες κρεμμυδιού και ½ κ.γ. ανθό αλατιού. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Να προσέχετε τη θερμοκρασία και να την κοιτάτε τακτικά για να μην καούν.

Μόλις αρχίζουν να καραμελώνουν, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να έχουν βαθύ χρώμα.

Μόλις τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, προσθέστε τα καρότα και κάμποσο νερό. Αφήστε το σε χαμηλή φωτιά, καλύψτε το και αφήστε τα καρότα να μαγειρευτούν ως που να είναι τρυφερά για 15 λεπτά, περίπου.

Στραγγίστε τα κάσιους και τοποθετείστε τα σε υψηλή ένταση στο μπλέντερ μαζί με ½ κούπας νερό. Πολτοποιήστε τα και προσθέστε το μείγμα καρότου και το ξύδι. Συνεχίστε να πολτοποιείτε και προσθέστε το ελαιόλαδο.  Αν το μείγμα σας κολλάει, προσθέστε λίγο νερό. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι. Απλώστε σε ένα μπολ και γαρνίρετε με φρέσκο άνηθο, μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.erinalderson.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post