arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Dip από καραμελωμένα κρεμμύδια και καρότο


Αυτό το dip μπορείτε να το φάτε μαζί με τυριά, σε τοστ, σε μπολ δημητριακών ή ακόμα και να το βάλετε σε ριζότο.
Dip από καραμελωμένα κρεμμύδια και καρότο

Ορεκτικά - Dips

Dip από καραμελωμένα κρεμμύδια και καρότο


Dip από καραμελωμένα κρεμμύδια και καρότο

Μερίδες: 2 κούπες

Υλικά

  • ½ κούπας ωμά κάσιους
  • 5 – 6 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι (σε λεπτές φέτες)
  • Κοφτή πρέζα ανθό αλατιού, + έξτρα για τη γεύση
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 – 3 καρότα, ξεφλουδισμένα σε φέτες 1 εκ.
  • 1 κ.γ. light ξύδι
  • Φρέσκο άνηθο, για topping
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για topping

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα κάσιους σε ένα μπολ και καλύψτε με καυτό νερό. Αφήστε τα όση ώρα μαγειρεύετε τα κρεμμύδια.

Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε λίγο νερό, φέτες κρεμμυδιού και ½ κ.γ. ανθό αλατιού. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Να προσέχετε τη θερμοκρασία και να την κοιτάτε τακτικά για να μην καούν.

Μόλις αρχίζουν να καραμελώνουν, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να έχουν βαθύ χρώμα.

Μόλις τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, προσθέστε τα καρότα και κάμποσο νερό. Αφήστε το σε χαμηλή φωτιά, καλύψτε το και αφήστε τα καρότα να μαγειρευτούν ως που να είναι τρυφερά για 15 λεπτά, περίπου.

Στραγγίστε τα κάσιους και τοποθετείστε τα σε υψηλή ένταση στο μπλέντερ μαζί με ½ κούπας νερό. Πολτοποιήστε τα και προσθέστε το μείγμα καρότου και το ξύδι. Συνεχίστε να πολτοποιείτε και προσθέστε το ελαιόλαδο.  Αν το μείγμα σας κολλάει, προσθέστε λίγο νερό. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι. Απλώστε σε ένα μπολ και γαρνίρετε με φρέσκο άνηθο, μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.erinalderson.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.