Dip με αβοκάντο και λευκά φασόλια

Υλικά

  • 2 λεμόνια
  • 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
  • 3 κ.σ. πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Dip

  • 1 κούπα λευκά φασόλια, ξεπλυμένα
  • 1 αβοκάντο
  • ¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ - ½ κούπας νερό

Topping

  • Κόλιανδρο, για το σερβίρισμα
  • Ψημένες φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Ξύστε τα λεμόνια και κρατήστε το ξύσμα. Κόψτε τις άκρες από το λεμόνι. Στη συνέχεια, στύψτε τον χυμό που έχει και πετάξτε το υπόλοιπο.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το μέλι σε ένα μικρό τηγάνι. Βάλτε μέσα τα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια, το ξύσμα από λεμόνι και τον χυμό. Μαγειρέψτε σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να έχετε ένα καραμελωμένο αποτέλεσμα, για 3 – 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και ρίξτε ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού.

Ενώστε τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το αλάτι σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε και το μείγμα λεμονιού. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και γαρνίρετε με έξτρα κόλιανδρο, πράσινα κρεμμύδια και φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post