Dip από φρέσκο καλαμπόκι και αβοκάντο
Μπορείτε να το φτιάξετε νωρίτερα και αν το βάλετε στο ψυγείο ως το σερβίρισμα.
Υλικά
- 2 κούπες φρέσκο καλαμπόκι
- 1 μεσαίο ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 μικρό ροδάκινο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο (ή άλλο φρούτο εποχής)
- 1 μικρή γλυκιά κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
- 1 πιπεριά jalapeno, πολτοποιημένη και χωρίς σπόρους (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ενώστε τα υλικά του dip. Στη συνέχεια, προσθέστε ανθό αλατιού και πιπέρι και αν το επιθυμείτε πιπεριά jalapeno. Σερβίρετε με σπιτικά chips και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment