Dip με πικάντικη κόκκινη πιπεριά και φέτα (Χτυπητή)

Είναι εύκολη για να τη φτιάξετε και θα αποτελέσει μια σίγουρη επιτυχία. Με αυτήν την συνταγή μπορείτε να φτιάξετε 1 ½ κούπα ή να τη διπλασιάσετε.

Υλικά

  • 1 2/3 κούπα τυρί φέτα, στεγνωμένο και τριμμένο
  • ½ κούπα ψητές κόκκινες πιπεριές στεγνωμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (+ έξτρα για γαρνίρισμα)
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (μπορείτε να μην το βάλετε αν έχετε ευαισθησία στα πικάντικα)
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για γεύση
  • Νιφάδες κόκκινου πιπεριού για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

 

Μέθοδος

Στο μπολ του μίξερ σας βάλτε τη φέτα, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι καγιέν και περίπου 10 δόσεις φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να πάρει ένα πορτοκαλί χρώμα και να είναι ομοιογενές και να μην βλέπετε μεγάλα κομμάτια φέτας. Μην το παρακάνετε γιατί τα μικρά κομματάκια φέτας είναι ωραία στη γεύση. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο παραπάνω πιπέρι καγιέν (ως και ¼ κ.γ. περισσότερο) αν το θέλετε πιο πικάντικο. Ανακατέψτε καλά για να ενώσετε τα υλικά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Κάντε την κορυφή του πιο απαλή με το κουτάλι. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρετε με νιδάφες κόκκινου πιπεριού. Σερβίρετε άμεσα ή καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο για αργότερο. Αυτό το dip μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για ως και 7 – 10 ημέρες.

Συνταγή: https://cookieandkate.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post