Βινεγκρέτ με σκόρδο και Dijon
Αυτή η συνταγή θα σας δώσει αρκετή ποσότητα και μόλις την φτιάξετε θα μπορείτε να αποθηκεύσετε την υπόλοιπη στο ψυγείο για αρκετές μέρες. Το σκόρδο είναι γευστικό αλλά έντονο. Αν θέλετε να μειώσετε την ισχύ του, τότε βάλτε λιγότερες σκελίδες.
Υλικά
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κούπας χυμός λεμονιού
- ½ κούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
- ¼ κούπας μουστάρδα Dijon
- 4 μικρές σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Ενώστε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, την μουστάρδα και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ ή σε ένα αεροστεγές κλειστό βαζάκι. Ανακινήστε και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να είναι ομοιογενές. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment