arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Μπρουσκετάκια με βατόμουρα τουρσί και μέλι


Αυτά τα βατόμουρα τουρσί είναι γλυκά, αλμυρά και αποτελούν ιδανική προσθήκη σε σαλάτες, bowl δημητριακών ή μπρουσκετάκια.
Μπρουσκετάκια με βατόμουρα τουρσί και μέλι

Ορεκτικά - Dips

Μπρουσκετάκια με βατόμουρα τουρσί και μέλι


Μπρουσκετάκια με βατόμουρα τουρσί και μέλι

Υλικά

Για τα βατόμουρα

  • 1 κούπα βατόμουρα
  • ½ κούπα φιλτραρισμένο νερό
  • ½ κούπας ξύδι μηλίτη
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

Υλικά για μπρουσκετάκια

  • Μικρή μπαγκέτα
  • 140 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι (για γαρνίρισμα)
  • ¼ κούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα βατόμουρα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Συνδυάστε το νερό, το μηλόξυδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μικρή κατσαρόλα με χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και αποσύρετε από τη φωτιά.

Γεμίστε ένα βάζο με τα βατόμουρα και ρίξτε το ζεστό υγρό τουρσί πάνω τους. Ανακατέψτε και αφήστε το για 1 ώρα. Είναι έτοιμα μετά από μία ώρα, αλλά μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο με καπάκι για έως και μία εβδομάδα. Όσο περισσότερο κάθονται, τόσο πιο αρωματικά και γευστικά θα γίνουν.

Για να φτιάξετε το crostini, κόψτε την μπαγκέτα σε (20) κομμάτια πάχους 1,5 εκ.

Απλώστε 1 κουταλιά κατσικίσιο τυρί σε κάθε κομμάτι. Γαρνίρετε με 2 τουρσί βατόμουρα και λίγο μέλι.

Γαρνίρετε με άνθη βασιλικού (ή φρέσκο βασιλικό), πιπέρι και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://withfoodandlove.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.