Μπρουσκετάκια με βατόμουρα τουρσί και μέλι
Υλικά
Για τα βατόμουρα
- 1 κούπα βατόμουρα
- ½ κούπα φιλτραρισμένο νερό
- ½ κούπας ξύδι μηλίτη
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Υλικά για μπρουσκετάκια
- Μικρή μπαγκέτα
- 140 γρ. τυρί κατσικίσιο
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι (για γαρνίρισμα)
- ¼ κούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βατόμουρα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Συνδυάστε το νερό, το μηλόξυδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μικρή κατσαρόλα με χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και αποσύρετε από τη φωτιά.
Γεμίστε ένα βάζο με τα βατόμουρα και ρίξτε το ζεστό υγρό τουρσί πάνω τους. Ανακατέψτε και αφήστε το για 1 ώρα. Είναι έτοιμα μετά από μία ώρα, αλλά μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο με καπάκι για έως και μία εβδομάδα. Όσο περισσότερο κάθονται, τόσο πιο αρωματικά και γευστικά θα γίνουν.
Για να φτιάξετε το crostini, κόψτε την μπαγκέτα σε (20) κομμάτια πάχους 1,5 εκ.
Απλώστε 1 κουταλιά κατσικίσιο τυρί σε κάθε κομμάτι. Γαρνίρετε με 2 τουρσί βατόμουρα και λίγο μέλι.
Γαρνίρετε με άνθη βασιλικού (ή φρέσκο βασιλικό), πιπέρι και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment