Κρεμώδες dressing με ταχίνι και λεμόνι
Είναι εύκολο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ταιριάζει με τα πάντα. Η συνταγή είναι για ¾ κούπας.
Υλικά
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπας ταχίνι
- 2 – 3 κ.σ. χυμό λεμονιού, για τη γεύση
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
- 2 κ.σ. παγωμένο νερό, ή έξτρα αν χρειάζεστε
Εκτέλεση
Σε μια κούπα ή βαζάκι ενώστε ελαιόλαδο, ταχίνι, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, μουστάρδα, μέλι, αλάτι και λίγο πιπέρι. Ενώστε καλά.
Προσθέστε κρύο νερό και ανακατέψτε ξανά. Το dressing θα γίνει πιο κρεμώδες. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού και πιπέρι, αν θέλετε. Σερβίρετε.
Το dressing μπορεί να μείνει στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment