Κρεμώδες dip με αβοκάντο
Χρειάζεστε λίγα υλικά στο μπλέντερ. Σερβίρετε αυτό το αβοκάντο dip μαζί με λαχανικά ή chips. Η συνταγή είναι αρκετή για 1 ½ κούπες. Διπλασιάστε τη δόση, αν χρειάζεστε.
Υλικά
- 2 μεγάλα αβοκάντο, κομμένα στην μέση και χωρίς κουκούτσι
- ½ κούπα φρέσκος κόλιανδρος
- 1/3 κούπας χυμός lime
- 1 μικρή jalapeño, χωρίς πιπεριές και χωρίς κοτσάνι, χοντροκομμένη
- 2 κ.σ. νερό
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι να αφαιρέσετε τη φλούδα από τα αβοκάντο. Προσθέστε το αβοκάντο στο μπλέντερ μαζί με κόλιανδρο, χυμό lime, jalapeño, νερό και αλάτι.
Ανακατέψτε τα μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες και απαλό αποτέλεσμα.
Αν θέλετε να έχει πιο λεπτή σύσταση, προσθέστε νερό μέχρι να έχει την επιθυμητή σύσταση. Μπορείτε να προσθέσετε και επιπλέον αλάτι για περισσότερη γεύση.
Μεταφέρετε τη σάλτσα αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος. Αποθηκεύστε την σάλτσα καλά κλεισμένη για έως και 4 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment