Κρεμώδες dip με αβοκάντο
Σερβίρετε μαζί με λαχανικά ή άλλα πιάτα της αρεσκείας σας. Η συνταγή είναι για 1 ½ κούπες. Διπλασιάστε, αν είναι απαραίτητο.
Υλικά
- 2 μεγάλα αβοκάντο, κομμένα στην μέση και χωρίς κουκούτσι
- ½ κούπα φρέσκο κόλιανδρο
- 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
- 1 μικρή πιπεριά jalapeño, χωρίς τους σπόρους και τα κοτσάνια, χοντρομμένη
- 2 κ.σ. νερό, ή περισσότερο αν χρειαστεί
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Χρησιμοποιήστε το κουτάλι και αφαιρέστε τη φλούδα του αβοκάντο. Τότε, βάλτε το εσωτερικό στο μπλέντερ. Προσθέστε τον κόλιανδρο, τον χυμό λεμονιού, τη jalapeño, το νερό και το αλάτι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι η σάλτσα να είναι κρεμώδης και ομοιογενής. Προσαρμόστε την σύσταση στις προτιμήσεις σας.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Αυτή η σάλτσα μπορεί να μείνει στο ψυγείο, καλυμμένη για έως και 4 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment