Κουσκούς με αποξηραμένες ντομάτες και φέτα

Κουσκούς με αποξηραμένες ντομάτες και φέτα

Συστατικά (4 μερίδες)

  • 1/3 φλιτζάνι ξηροί καρποί κουκουναριού
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι κουσκούς
  • 1/3 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1/3 φλιτζάνι φέτα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

 

Μέθοδος

Παίρνετε το κουκουνάρι και το τοποθετείτε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αφήστε τα να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι τα προσέχετε καθώς είναι πολύ εύκολο να καούν. Αφήστε τα στην άκρη.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βράστε 1 1/4 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε το κουσκούς, το ελαιόλαδο και τον ανθό αλατιού, καλύψτε και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε το για 5 λεπτά στην άκρη.

Σερβίρετε το κους-κους με ένα πιρούνι σε μια πιατέλα και ανακατέψτε το με τις αποξηραμένες ντομάτες, τη φέτα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το κουκουνάρι. Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή: https://www.foodiecrush.com


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published