Κουσκούς με αποξηραμένες ντομάτες και φέτα

Συστατικά (4 μερίδες)

  • 1/3 φλιτζάνι ξηροί καρποί κουκουναριού
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι κουσκούς
  • 1/3 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1/3 φλιτζάνι φέτα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

 

Μέθοδος

Παίρνετε το κουκουνάρι και το τοποθετείτε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αφήστε τα να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι τα προσέχετε καθώς είναι πολύ εύκολο να καούν. Αφήστε τα στην άκρη.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βράστε 1 1/4 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε το κουσκούς, το ελαιόλαδο και τον ανθό αλατιού, καλύψτε και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε το για 5 λεπτά στην άκρη.

Σερβίρετε το κους-κους με ένα πιρούνι σε μια πιατέλα και ανακατέψτε το με τις αποξηραμένες ντομάτες, τη φέτα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το κουκουνάρι. Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή: https://www.foodiecrush.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post