Κουσκούς με αποξηραμένες ντομάτες και φέτα
Συστατικά (4 μερίδες)
- 1/3 φλιτζάνι ξηροί καρποί κουκουναριού
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 1/2 φλιτζάνι κουσκούς
- 1/3 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1/3 φλιτζάνι φέτα
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Μέθοδος
Παίρνετε το κουκουνάρι και το τοποθετείτε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αφήστε τα να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι τα προσέχετε καθώς είναι πολύ εύκολο να καούν. Αφήστε τα στην άκρη.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βράστε 1 1/4 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε το κουσκούς, το ελαιόλαδο και τον ανθό αλατιού, καλύψτε και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε το για 5 λεπτά στην άκρη.
Σερβίρετε το κους-κους με ένα πιρούνι σε μια πιατέλα και ανακατέψτε το με τις αποξηραμένες ντομάτες, τη φέτα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το κουκουνάρι. Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνταγή: https://www.foodiecrush.com
Leave a comment