Τυρί cottage με μήλο, ginger – μέλι και τραγανά υλικά

Τυρί cottage με μήλο, ginger – μέλι και τραγανά υλικά

Γεμάτο πρωτεΐνες, σερβίρεται με ψιλοκομμένα μήλα, φαγόπυρο και ξηρούς καρπούς ενώ γαρνίρεται με υπέροχο σιρόπι από μέλι, φρέσκο τζίντζερ, κάρδαμο και ταχίνι.

Υλικά:

(Για 2 μερίδες ή για 4, ως snack)

  • ¼ κούπα / 50 γρ φαγόπυρο
  • ¼ κούπα / 35 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 κούπα / 250 γρ. τυρί cottage
  • ½ κούπα / 125 ml ελληνικό γιαούρτι
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 1 ½ - 2 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • ½ - 1 κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • ½ κ.γ. κάρδαμο

 

Μέθοδος:

Ψήστε το φαγόπυρο, τα φουντούκια και το αλάτι σε ένα ταψί σε μεσαία φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Καθώς ανακατεύετε, χωρίστε το τυρί cottage σε δύο πιάτα ή δυο μπολάκια.

Κόψτε τα μήλα σε κομμάτια των 1 cm και τοποθετήστε τα πάνω στο τυρί cottage.

Μόλις το φαγόπυρο και οι ξηροί καρποί έχουν χρυσαφί χρόνο, σβήστε την φωτιά και ρίξτε τα πάνω στο τυρί cottage και στα μήλα.

Χωρίς να ξεπλύνετε το ταψί, χρησιμοποιήστε το για να ενώσετε το ταχίνι, το μέλι, το τζίντζερ και τον κάρδαμο. Χρειάζεται λίγη ώρα για να ενωθούν εύκολα.

Πασπαλίστε γενναιόδωρη ποσότητα πάνω στα δύο πιάτα και τέλος, γαρνίρετε με κανέλα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published