Βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
Χρησιμοποιήστε το ως ένα υγιεινό dressing ή περιχύστε το πάνω από πράσινα λαχανικά με αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Υλικά
- ½ μικρό εσαλότ, σε κομματάκια
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- ¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού, κατά προτίμηση φρεσκοστιμμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. τριμμένο πιπέρι
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ενώστε το κρεμμύδι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά μέχρι να είναι ομοιογενές.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment