Βινεγκρέτ εσπεριδοειδών για σαλάτα
Είναι μια βινεγκρέτ που στηρίζεται στο πορτοκάλι και στο λεμόνι και μπορεί να ταιριάξει σε πολλές σαλάτες.
Υλικά
- 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού, + ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
- ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μέθοδος
Ξύστε το πορτοκάλι. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, τον ανθό αλατιού και λίγο μαύρο πιπέρι.
Ανακατέψτε σταδιακά καθώς προσθέτετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο τη φορά (σύνολο 8 κουτάλια). Μόλις το μείγμα έχει την επιθυμητή σύσταση, γαρνίρετε με λίγο επιπλέον αλάτι.
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment