Bruscetta με ρεβύθια και λιαστή τομάτα

Bruscetta με ρεβύθια και λιαστή τομάτα

Υλικά

  • 400 γρ. ρεβύθια, βρασμένα και σουρωμένα
  • 6-8 λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό από λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού
  • Ψωμί ολικής με προζύμι
  • κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Με ένα πιρούνι, λιώνουμε τα ρεβύθια και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό, το σκόρδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και απλώνουμε το spread του ρεβυθιού, προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο.

Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανθό αλατιού και σερβίρουμε!


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published