Ρεβυθοσαλάτα με αβοκάντο
Υλικά
- 500 γρ. αποφλοιωμένα ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 7-8 φύλλα kale
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 20 γρ. ανάλατα φυστίκια κάσιους, ψημμένα και ψιλοκομμένα
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, χωρίς τους σπόρους
Για το ντρέινγκ
- 20 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 50 γρ. βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
- ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό, βράζουμε τα ρεβύθια για 15’. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, να κρυώσουν.
Πλένουμε καλά το kale, το στεγνώνουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο ίδιο μπολ, μαζί και με τα ρεβύθια και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το αφήνουμε στην άκρη.
Για το ντρέσινγκ
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ, μαζί με όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Προσθέουμε τον ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγ, γαρνίρουμε με τα φυστίκια και σερβίρουμε σε ένα από τα αγαπημένα μας coconut bowls.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment