Μαγειρεμένες «σκασμένες» ντομάτες
Γίνονται έξτρα χυμώδεις, υπέροχα τρυφερές και χρειάζονται μόλις 10 λεπτά.
Υλικά
- 2 κούπες ντοματίνια
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος ή άλλα βότανα
- Ανθός αλατιού και φρέσκο πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε τις εκεί για 2 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέστε και τις ντομάτες. Μαγειρέψτε και αφήστε τις να σταθούν για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας.
Αφαιρέστε τις ντομάτες που θα έχουν «σκάσει» από τη φωτιά. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή άλλα φρέσκα βότανα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment