arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Αλοιφή με καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι


Γρήγορη και εύκολη, αυτή η συνταγή για αλοιφή μελιτζάνας έχει μια γεύση ξηρών καρπών από το ταχίνι.
Αλοιφή με καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι

Ορεκτικά - Dips

Αλοιφή με καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι


Αλοιφή με καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι

Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη οριζόντια σε κύβους
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για γαρνίρισμα
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καλά τριμμένη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • ¾ κ.γ. κύμινο
  • Σουσάμι, ψημένο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 C. Τοποθετείστε μια μελιτζάνα σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανακατέψτε με ¼ κούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε μέχρι να είναι ελαφρώς καπνιστή και τρυφερή, για 20 – 25 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει. Ψιλοκόψτε την μελιτζάνα (μαζί με τη φλούδα) μέχρι να έχει υφή που να μοιάζει με αλοιφή.

Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε την μελιτζάνα με το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι και το κύμινο. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε από πάνω ελαιόλαδο και σουσάμι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.