Αλοιφή με καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι

Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη οριζόντια σε κύβους
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για γαρνίρισμα
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καλά τριμμένη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • ¾ κ.γ. κύμινο
  • Σουσάμι, ψημένο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 C. Τοποθετείστε μια μελιτζάνα σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανακατέψτε με ¼ κούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε μέχρι να είναι ελαφρώς καπνιστή και τρυφερή, για 20 – 25 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει. Ψιλοκόψτε την μελιτζάνα (μαζί με τη φλούδα) μέχρι να έχει υφή που να μοιάζει με αλοιφή.

Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε την μελιτζάνα με το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι και το κύμινο. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε από πάνω ελαιόλαδο και σουσάμι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post