«Ceviche» με αβοκάντο και εσπεριδοειδή
Είναι vegan, πολύχρωμο και υγιεινό. Συνταγή είναι για 6 άτομα ως ορεκτικό ή συνοδευτική μικρή σαλάτα.
Υλικά
- 1 μεγάλο γκρέιπφρουτ
- 2 μεσαία πορτοκάλια
- 2 μεγάλα αβοκάντο ή 4 μικρά, σε κύβους
- ½ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- ½ μεσαία πιπεριά jalapeno, χωρίς τους σπόρους και την μεμβράνη, ψιλοκομμένη
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού, + έξτρα για τη γεύση
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού, για τη γεύση
Εκτέλεση
Για τα εσπεριδοειδή: Ξεφλουδίστε το γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια. Κόψτε τα σε στρογγυλές φέτες.
Σε ένα μεσαίο μπολ σερβιρίσματος, ενώστε τις φέτες εσπεριδοειδών, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την jalapeno, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ενώστε. Προσαρμόστε τις γεύσεις και προσθέστε λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού, αν θέλετε.
Σερβίρετε άμεσα. Το ceviche είναι καλύτερο να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment