«Ceviche» με αβοκάντο και εσπεριδοειδή

Είναι vegan, πολύχρωμο και υγιεινό. Συνταγή είναι για 6 άτομα ως ορεκτικό ή συνοδευτική μικρή σαλάτα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο γκρέιπφρουτ
  • 2 μεσαία πορτοκάλια
  • 2 μεγάλα αβοκάντο ή 4 μικρά, σε κύβους
  • ½ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • ½ μεσαία πιπεριά jalapeno, χωρίς τους σπόρους και την μεμβράνη, ψιλοκομμένη
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού, + έξτρα για τη γεύση
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού, για τη γεύση

 

Εκτέλεση

Για τα εσπεριδοειδή: Ξεφλουδίστε το γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια. Κόψτε τα σε στρογγυλές φέτες.

Σε ένα μεσαίο μπολ σερβιρίσματος, ενώστε τις φέτες εσπεριδοειδών, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την jalapeno, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ενώστε. Προσαρμόστε τις γεύσεις και προσθέστε λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού, αν θέλετε.

Σερβίρετε άμεσα. Το ceviche είναι καλύτερο να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post