#Vegan -Φιλέτο ψητού κουνουπιδιού
Σερβίρετε ως συνοδευτικό ή ως vegan ελαφρύ γεύμα. Η συνταγή είναι αρκετή για 3 «φιλέτα».
Υλικά
- 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπιδιού
- 1 – 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για βούρτσισμα
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Τοποθετείστε τη σχάρα στο τρίτο ράφι προς τα πάνω. Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Προσεκτικά αφαιρέστε τα πράσινα φύλλα από το κουνουπίδι. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι και κόψτε το κουνουπίδι ώστε να δημιουργήσετε ένα φιλέτο.
Αλείψτε απαλά τις δύο πλευρές από το φιλέτο με ελαιόλαδο και τοποθετείστε το στο ταψί. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε μέχρι η κορυφή του κουνουπιδιού να γίνει ροδαλή. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 30 – 35 λεπτά. Αφήστε το κουνουπίδι να σταθεί για μερικά λεπτά και σερβίρετε με μια σπάτουλα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment