#Vegan -Συνταγή για ρύζι από κουνουπίδι
Μετατρέποντάς το σε «ρύζι» γίνεται απόλυτα γευστικό αλλά και υγιεινό!
Υλικά
- 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπιδιού
Μέθοδος:
Πλύνετε και στεγνώστε καλά το κουνουπίδι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε όλα τα πράσινα από πάνω του.
Στη συνέχεια κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και περάστε το από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Αυτό το κάνετε μέχρι να τριφτεί και να μοιάζει με κόκκους ρυζιού.
Προαιρετικά, αν θέλετε να σιγουρευτείτε ότι είναι απόλυτα στεγνό, βάλτε το σε μια πετσέτα ή χαρτί και πιέστε για να φύγει οποιοδήποτε σημάδι υγρού.
Μόλις το κουνουπίδι σας έχει σχήμα ρυζιού είναι πολύ εύκολο να το μαγειρέψετε (ή να το φάτε ωμό). Πολύ απλά παίρνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε να σοταριστεί. Καλύπτετε με ένα καπάκι και αφήστε το μέχρι να γίνει πιο μαλακό. Μαγειρέψτε για συνολικά 5-8 λεπτά και μετά γαρνίρετε με ό, τι επιθυμείτε όπως αλάτι και πιπέρι ή σόγια σως.
Χρησιμοποιείστε το ρύζι από κουνουπίδι σε πολλές συνταγές που απαιτούν ρύζι. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε για έως και 5 μέρες. Αν πάλι δεν το έχετε μαγειρέψει, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για έως και 1 μήνα.
Leave a comment