Καρότα με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά
Ο συνδυασμός των μπαχαρικών λέγεται Dukkah και ταιριάζει υπέροχα με τα λαχανικά.
Υλικά (6 μερίδες):
Μείγμα Dukkah
- ¼ κούπα φουντούκια
- 2 κ.σ. κολοκυθόσποροι, ωμοί
- 2 κ.σ. σπόροι σουσαμιού
- 1 κ.γ. σπόροι κυμίνου
- 1 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιών
- ½ κ.γ. φρέσκο πιπέρι
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Καρότα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 900 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα
- 1/3 κούπα φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
Μέθοδος:
Για το dukkah, ζεστάνετε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Καθώς ζεσταίνεται, ενώστε τα φουντούκια, τα πασατέμπος, το σουσάμι, τον κόλιανδρο και τους σπόρους κύμινου σε ένβα μικρό μπολ. Βάλτε το μείγμα στο τηγάνι και ψήστε το. Συνεχίστε να ανακατεύεται ως που να έχει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, για περίπου 3-5 λεπτά. Μετά βάλτε τα στο μπολ και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε το αλεύρι ρεβιθιού μέσα στο τηγάνι. Ψήστε καθώς ανακατεύετε συνέχεια για 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό. Αμέσως μόλις είναι έτοιμο, το βάζετε σε ένα άλλο μικρό μπολ.
Μεταφέρετε το μείγμα των ξηρών καρπών σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε το μέχρι να είναι ομοιογενές. Προσθέστε το στο αλεύρι ρεβιθιών μαζί με το πιπέρι και το καγιέν. Ανακατέψτε καλά.
Για τα καρότα. Βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Μόλις είναι έτοιμα, ανακατέψτε τα. Μαγειρέψτε τα ως που να μαλακώσουν για 12 – 15 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη ζέστη. Γαρνίρετε τα καρότα με το μείγμα dukkah, τον άνηθο και τον ανθό αλατιού.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστά!
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment