Σαλάτα με καρότα
Μπορείτε να τη σερβίρετε σαν συνοδευτικό ή ως brunch. Μπορείτε να τη φτιάξετε από νωρίς και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Υλικά
- 450 γρ. καρότα, σε λεπτά κομμάτια
- 3 βασιλικούς χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και σε κύβους
- ¼ κούπας φιστίκια, ψιλοκομμένα
- 1/3 κούπας κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπας φύλλα δυόσμου, προαιρετικά
Dressing
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε τα με τους χουρμάδες.
Για το dressing, ενώστε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το μέλι, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι.
Πασπαλίστε το dressing πάνω από τα καρότα και ανακατέψτε. Προσθέστε τα φιστίκια και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε ξανά. Γαρνίρετε με τα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment