arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Χούμους καρότου


Τα καρότα, πλούσια σε β-καροτένιο, συνδυάζονται με τα γεμάτα ίνες ρεβύθια δίνουν ένα υπέροχο dip για snack ή sandwich!
Χούμους καρότου

Ορεκτικά - Dips

Χούμους καρότου


Χούμους καρότου

Υλικά:

  • 1 κούπα καρότα, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ρεβύθια, καθαρισμένα και ξεπλυμένα
  • ¼ κούπα ταχίνι
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κομματάκια
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος

Μέθοδος:

Από το προηγούμενο βράδυ βυθίζετε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν (περίπου 8 ώρες). Τα σουρώνετε και τα βράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε ξανά και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε μια μικρή καλυμμένη κατσαρόλα, μαγειρεύετε τα καρότα με  μια μικρή ποσότητα βραστού νερού για 6 έως 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε.

Σε έναν μπλέντερ βάζετε μέσα τα  μαγειρεμένα καρότα, τα ρεβύθια, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι. Καλύψτε και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Μεταφέρετε το σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος. Εκεί, ανακατέψτε το με τον μαϊντανό.

Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα ή αλουμινόχαρτο και ψύξτε για τουλάχιστον 1 ώρα ή έως και 3 ημέρες. Εάν είναι πάρα πολύ παχύ, ανακατέψτε με αρκετό νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να αλλάξει η σύστασή του.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.