Χούμους καρότου
Υλικά:
- 1 κούπα καρότα, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. ρεβύθια, καθαρισμένα και ξεπλυμένα
- ¼ κούπα ταχίνι
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κομματάκια
- ½ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος
Μέθοδος:
Από το προηγούμενο βράδυ βυθίζετε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν (περίπου 8 ώρες). Τα σουρώνετε και τα βράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε ξανά και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μια μικρή καλυμμένη κατσαρόλα, μαγειρεύετε τα καρότα με μια μικρή ποσότητα βραστού νερού για 6 έως 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε.
Σε έναν μπλέντερ βάζετε μέσα τα μαγειρεμένα καρότα, τα ρεβύθια, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι. Καλύψτε και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Μεταφέρετε το σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος. Εκεί, ανακατέψτε το με τον μαϊντανό.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα ή αλουμινόχαρτο και ψύξτε για τουλάχιστον 1 ώρα ή έως και 3 ημέρες. Εάν είναι πάρα πολύ παχύ, ανακατέψτε με αρκετό νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να αλλάξει η σύστασή του.
Συνταγή: http://www.eatingwell.com
Leave a comment