Σπαράγγια caprise με σως βαλσάμικου

Σε αυτό το πιάτο, συνδυάζονται υπέροχα με το τυρί αλλά και με το dressing βαλσάμικου και σας χαρίζουν μια υπέροχη γεύση!

Υλικά:

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί και πάνω βάζετε ένα χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε τα σπαράγγια και τα πασπαλίζετε με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και πιπέρι. Σπρώξτε τα στην μια άκρη του χαρτιού και από πάνω βάλτε τυρί μοτσαρέλα.

Στην άλλη άκρη του χαρτιού, ανακατέψτε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο και προσθέστε λίγο ανθό αλατιού και πιπέρι. Ψήστε μέχρι τα σπαράγγια να είναι μαλακά και το τυρί να έχει λιώσει, δηλαδή για περίπου 20 λεπτά.

Παράλληλα, ετοιμάστε το dressing από βαλσάμικο. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ενώστε το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι. Σιγοβράστε μέχρι η ποσότητα να μειωθεί κατά το ήμισυ, ενώ ανακατεύετε περιστασιακά. Αυτό θα πάρει περίπου 15 λεπτά. Μετά, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

Μεταφέρετε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Βάλτε από πάνω τα ψητά ντοματίνια και μετά γαρνίρετε με το dressing από βαλσάμικο και τον βασιλικό.

Καλή όρεξη!

Συνταγή: https://www.delish.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post