Σπαράγγια caprise με σως βαλσάμικου
Σε αυτό το πιάτο, συνδυάζονται υπέροχα με το τυρί αλλά και με το dressing βαλσάμικου και σας χαρίζουν μια υπέροχη γεύση!
Υλικά:
- 500 γρ. σπαράγγια, χωρίς κοτσάνια
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
- Ανθός αλατιού
- Μαύρο φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
- 2 κούπες ντοματίνια, κομμένα
- ½ κούπα ξύδι βαλσάμικο
- ¼ κούπα μέλι
- Φρέσκος κομμένος βασιλικός, για γαρνίρισμα
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί και πάνω βάζετε ένα χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε τα σπαράγγια και τα πασπαλίζετε με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και πιπέρι. Σπρώξτε τα στην μια άκρη του χαρτιού και από πάνω βάλτε τυρί μοτσαρέλα.
Στην άλλη άκρη του χαρτιού, ανακατέψτε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο και προσθέστε λίγο ανθό αλατιού και πιπέρι. Ψήστε μέχρι τα σπαράγγια να είναι μαλακά και το τυρί να έχει λιώσει, δηλαδή για περίπου 20 λεπτά.
Παράλληλα, ετοιμάστε το dressing από βαλσάμικο. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ενώστε το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι. Σιγοβράστε μέχρι η ποσότητα να μειωθεί κατά το ήμισυ, ενώ ανακατεύετε περιστασιακά. Αυτό θα πάρει περίπου 15 λεπτά. Μετά, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
Μεταφέρετε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Βάλτε από πάνω τα ψητά ντοματίνια και μετά γαρνίρετε με το dressing από βαλσάμικο και τον βασιλικό.
Καλή όρεξη!
Συνταγή: https://www.delish.com
Leave a comment