Caprese ρολά ψητής μελιτζάνας
Υλικά (8 μπουκιές)
- 1 μελιτζάνα, μικρή / μεσαία
- 115 γρ. μοτσαρέλα
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 2 φύλλα βασιλικού, ή περισσότερα αν χρειαστούν
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πριν ξεκινήσετε, σιγουρευτείτε ότι έχετε ένα κοφτερό μαχαίρι. Κόψτε το κάτω μέρος της μελιτζάνας και στη συνέχεια κόψτε την μελιτζάνα σε λεπτές φέτες. Αφαιρέστε τα μικρά κομμάτια που είναι κυρίως δέρμα.
Κόψτε την μοτσαρέλα και την ντομάτα σε πολύ μικρές φέτες, επίσης. Τρίψτε και τα φύλλα βασιλικού σε μικρά κομμάτια.
Ζεστάνετε ένα ταψί και βουρτσίστε ελαφρώς τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε τις στο ταψί και ψήστε για λίγα λεπτά την κάθε πλευρά. Οι μελιτζάνες θα είναι έτοιμες μόλις είναι τρυφερές και έχουν πάνω τους σημάδια ψησίματος. Γαρνίρετε την κάθε φέτα μελιτζάνας με μια φέτα ντομάτα και από πάνω μια ακόμα πιο μικρή φέτα μοτσαρέλας. Πασπαλίστε λίγο βασιλικό και ελαιόλαδο από πάνω. Στη συνέχεια προσθέστε και μαύρο πιπέρι, αν σας αρέσει. Αφήστε τα να κρυώσουν για 1 λεπτό και μετά αφαιρέστε από ταψί. Στραγγίστε το υγρό της ντομάτας.
Τυλίξτε τα ρολά. Μόλις κλείσουν, βάλτε μια οδοντογλυφίδα για να τα κρατήσετε κλειστά. Σερβίρετε όσο τα ρολά είναι ακόμα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Leave a comment