Μπουράτα με ψητές ντομάτες, κουκουνάρι και βασιλικό
Οι γεύσεις αυτής της συνταγής ενώνονται υπέροχα και σας χαρίζουν μοναδική γεύση.
Υλικά
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, σε φέτες
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο + έξτρα για πασπάλισμα
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- Μικρή χούφτα φρέσκο βασιλικό, + έξτρα για το σερβίρισμα
- ½ λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 100 γρ. μπουράτα
- 1 κ.σ. κουκουνάρι, ψητό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C/160°C αέρα. Ανακατέψτε τα ντοματίνια με το σκόρδο σε ένα ταψί και πασπαλίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 45 λεπτά και στη συνέχεια περιχύστε το ξύδι βαλσάμικο.
Σε ένα μικρό μπλέντερ ενώστε τον βασιλικό, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Χωρίστε τις ψητές ντομάτες σε 2 πιάτα και γαρνίρετε κάθε πιάτο με μπουράτα, κουκουνάρι, βασιλικό και μαύρο τριμμένο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment