Λαχανάκια Βρυξελλών με glaze μελιού
Είναι ψητά, τραγανά και έχουν μοναδική γεύση.
Υλικά
- 650 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. σόγια σως
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Κόψτε τα χοντρά μέρη από τα λαχανάκια Βρυξελλών, όσο χρειάζεται. Κόψτε τα σε οριζόντιες φέτες και τοποθετείστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατέψτε τα λαχανάκια με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και πολύ μαύρο πιπέρι.
Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τα λαχανάκια. Γυρίστε τα όλα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
Ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να είναι τρυφερά.
Καθώς ψήνονται, τοποθετείστε το μέλι, το βαλσάμικο και την σόγια σως σε μικρή κατσαρόλα. Σιγοβράστε για 2 – 5 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία.
Μόλις τα λαχανάκια είναι έτοιμα, περιχύστε από πάνω το glaze μελιού. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment