Μεσογειακές μπρουσκέτες με ντομάτα
Ένα υπέροχο ορεκτικό για κάθε στιγμή.
Υλικά
- 4 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδου, η μια τριμμένη η άλλη κομμένη στην μέση
- ½ κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 6 – 8 φέτες ψωμί
- Φρέσκος βασιλικός
Προαιρετικά:
- 6 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κάπαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε μαζί τις ντομάτες, το τριμμένο σκόρδο, το ξύδι, το αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τις ελιές και την κάπαρη, αν χρησιμοποιείτε.
Πασπαλίστε τις φέτες ψωμί με ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι να βγάλει σημάδια σχάρας. Εναλλακτικά, μπορείτε να το ψήσετε στον φούρνο. Χρησιμοποιήστε το σκόρδο, από την κομμένη πλευρά και τρίψτε το στο ζεστό ψωμί. Γαρνίρετε με μείγμα ντομάτας και φρέσκο βασιλικό.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment