Πέστο με μπρόκολο
Ενώνετε τα πάντα μαζί και τα ανακατεύετε μαζί με τα μακαρόνια για ένα φρέσκο και πολύχρωμο εβδομαδιαίο δείπνο.
Υλικά
- 1 κούπα από πολύ μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
- ½ κούπα φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός
- 1/3 κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπα τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδου
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Πρόταση σερβιρίσματος
- 225 γρ. μακαρόνια, μαγειρεμένα al dente
- 2 κ.σ. κοκουνάρι, ψημένο
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, για τη γεύση
- Έξτρα παρμεζάνα ή vegan παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βράστε νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα και κρατήστε ένα μπολ με παγωμένο νερό δίπλα. Βουτήξτε το μπρόκολο στο νερό που βράζει για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι – στραγγιστήρι βάλτε το στο παγωμένο νερό. Στραγγίστε και στεγνώστε.
Τοποθετείστε το μπρόκολο σε ένα μπλέντερ μαζί με βασιλικό, ελαιόλαδο, τυρί, χυμό και ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Ανακινήστε καλά.
Αν θέλετε, ανακατέψτε το πέστο με μαγειρεμένα μακαρόνια. Σερβίρετε με κουκουνάρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και τυρί. Αλοτοπιπερώστε για περισσότερη γεύση και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment