Βασική συνταγή για κινόα

Θα πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να την αγαπήσουν.

Υλικά

  • 3 κούπες κινόα, μαγειρεμένη (1 κούπα ξηρή)
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • Προαιρετικά: ¼ κούπας φρέσκα βότανα, ψιλοκομμένα, όπως σχοινόπρασο, βασιλικό, άνηθο, ρίγανη, θυμάρι, κόλλιανδρο ή μαϊντανό, ¼ κούπας τυρί φέτα

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε την κινόα και στραγγίστε καλά. Τοποθετείστε την κινόα σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό. Βράστε και χαμηλώστε την θερμοκρασία. Καλύψτε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το νερό για 15 – 17 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

Ελέγξτε την κινόα με ένα πιρούνι για να δείτε αν είναι έτοιμη.

Σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κάτσει με το καπάκι για 5 λεπτά.

Προσθέστε το λάδι, την ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και τον ανθό αλατιού. Αν χρησιμοποιείτε βότανα, προσθέστε τα μαζί με την φέτα.

Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν χρειαστείτε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post