#BLW - Κρέπες με σπανάκι
Υλικά
- 120 γρ. σπανάκι
- 3 αυγά
- 450 ml γάλα αμυγδάλου
- 180 γρ. αλεύρι κινόας (εναλλακτικά ολικής αλέσεως)
- 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο καρύδας το σκεύος.
Με μία κουτάλα παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι, καθώς το κουνάμε λίγο μέχρι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. (Βάζοντας λιγότερο μείγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες. Αν θέλουμε πιο χοντρές προσθέτουμε περισσότερη ποσότητα.)
Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε όταν ξεκολλάει η κρέπα. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Πρόταση Σερβιρίσματος: προσθέτουμε ντομάτα, λίγη ρικότα και βαλσάμικο.
*Η συνταγή είναι κατάλληλη για παιδιά 6μηνών+.
Leave a comment